Hakwerk

Het ‘stofvrij’ hakken is een discipline die vanuit de kwartsproblematiek vraagt om een andere aanpak. Met onze hakkers zijn wij hiermee bekend en is onze apparatuur afgestemd op deze vraagstelling. Het hakwerk omhelst met name het uithakken van het bestaande voegwerk en de voorbereiding voor herstel scheurvorming, uitslijpen waterslagen e.d.

Naast hakwerk verzorgen wij ook licht sloopwerk, o.a. schoorstenen en lateien. Onze apparatuur is op deze werkzaamheden aangepast en wordt verricht door specialisten.

Voordelen van stofvrij hakken

Het ‘stofvrij’ hakken is een techniek die wordt gebruikt bij het bewerken van materialen zoals beton, steen en metselwerk. Traditioneel wordt bij het hakken van deze materialen veel stof gegenereerd, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de werknemers en schade aan de omgeving.

Bij het ‘stofvrij’ hakken wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur die het stof dat bij het hakken vrijkomt opvangt en afvoert. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door middel van een waterafvoersysteem of een afzuiging. Het resultaat is een veiligere en schonere werkomgeving, waarin de werknemers minder risico lopen op ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Het ‘stofvrij’ hakken heeft ook voordelen voor de omgeving. Het vermindert de hoeveelheid stof die wordt verspreid in de lucht en vermindert daarmee de kans op schade aan gebouwen en andere structuren in de omgeving. Het draagt daarmee bij aan een gezondere leefomgeving voor iedereen.

Hoewel het ‘stofvrij’ hakken in eerste instantie duurder kan zijn dan traditioneel hakken, wegen de voordelen op de lange termijn ruimschoots op tegen de extra kosten. Het is daarom een investering die elke organisatie die betrokken is bij het hakken van materialen zou moeten overwegen.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?