• Vakmensen aan de gevel
    *

Nieuws en Media

Atletiekteam scoort veel medailles
Atletiekteam scoort veel medailles

De sporters van de Special Olympics zijn weer thuis.

Ze hebben het ontzettend goed gedaan.

Deze leuke bedank mail mochten wij van hun ontvangen.

Geachte relaties

Hierbij wil ik jullie namens de sporters en namens mij persoonlijk bedanken voor jullie steun tijden de Special Olympics 2019.Jullie steun heeft er mede voor gezorgd dat dit evenement een succes is geworden.In Abu Dhabi/ Dubai hebben de sporters een sportdroom beleefd, waarna hun levens voorgoed zijn veranderd. De sporters zijn boven zichzelf uitgestegen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Daarbij waren zij zeer succesvol.

Het atletiekteam van Team NL bestond uit vijf atleten, waarvan drie van AV Sprint uit Breda: Jordan Beute, Cynthia Riel en Femke Bongers. Karien Musters (de trainster van de Specials bij AV Sprint) begeleidt de atleten als coach. De andere twee atleten, Danny de Korte en Bryan Hulst, zijn beiden van AV Spark uit Spijkenisse, net zoals de assistent-coach Caro Kieviet.


Jordan Beute (15) uit Princenhage is de jongste van het atletiekteam. Bij het verspringen heeft hij goud behaald met een persoonlijk record van 3,56 meter. Afgelopen zondag heeft hij zilver gewonnen op de 1.500 meter in een persoonlijk record van 5:52:38.

De 21-jarige Femke Bongers, eveneens uit Princenhage, behaalde een bronzen medaille op de 1500 meter in een tijd van 6:54:05.

Cynthia Riel (19) uit Hank pakte bij haar favoriete onderdeel kogelstoten een zilveren medaille met een PR van 5.40 meter. Ze behaalde tevens een bronzen medaille op de 200 meter in 54.38.

Danny de Korte (15) uit Spijkenisse veroverde het goud op de 100 meter en een bronzen medaille bij het kogelstoten.

Als afsluitend onderdeel nam Team NL deel aan de 4 x 400 meter estafette. De drie atleten van AV Sprint werden versterkt door Bryan Hulst. Tegenstanders op dit onderdeel waren het team van de Verenigde Staten en het team van Pakistan. Door diskwalificatie van deze twee teams pakte Team NL uiteindelijk het goud!


Nogmaals bedankt voor jullie steun!!!

Namens de Van Leeuwen Groep gefeliciteerd met de behaalde medailles.

.

26-03-19
*